КОПЫТКА БЕЛОРУССКАЯ
- 1,2 кг картофеля,
- 0,5 стакана муки,
- 1 ст. ложка внутреннего свиного жира,
- соль,
- сода.
Очищенный картофель натереть на тёрке, отжать, добавить муку, соль, соду, перемешать. Полученное тесто раскатать, нарезать прямоугольниками 3х5 см и выпечь в духовке на противне, смазанном жиром.
Перед подачей на стол опустить копытки в подсоленную воду либо мясной бульон, варить 10 минут.
Подать «копытки белорусские» на стол со сметаной либо луком, поджаренном на сале.
КАПЫТКА БЕЛАРУСКАЯ
- 1,2 кг бульбы,
- 0,5 шклянкі мукі,
- 1 ст. лыжка здору,
- соль,
- сода.
Абабраную бульбу надраць на тарцы, адціснуць, дадаць муку, соль, соду, перамяшаць. Атрыманае цеста раскачаць, нарэзаць прамавугольнікамі 3х5 см і выпячы іх у духоўцы на блясе, змазанай тлушчам.
Перад падачай на стол апусціць капыткі ў падсоленую ваду або мясны булён, варыць 10 хвілін.
Падаць «капыткi беларускiя» са смятанай або цыбуляй, падсмажанай на сале.