|
|
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
|
|
|
|
|
КАПУСТА КИСЛАЯ
- 500 г говядины,
- 500 г кислой капусты,
- 1 морковь,
- 1 корень петрушки,
- 1 луковица,
- 3 ст. ложки томатного пюре,
- 2 ч. ложки муки,
- 1 ст. ложка жира,
- 2 ст. ложки сметаны,
- соль,
- лавровый лист,
- перец,
- зелень.
Сварить бульон. В кислую капусту влить около полстакана бульона, добавить жир, томатное пюре и тушить под крышкой, время от времени помешивая. Когда капуста станет мягкой, положить нарезанные соломкой обжаренные морковь и петрушку, а также измельченный пассерованный лук.
В бульон во время кипения положить тушеную капусту, через 20 минут заправить мукой, разведенной охлажденным бульоном, перцем, солью, лавровым листом и довести до готовности.
Подать «капусту кислую» со сметаной и мелко нарезанной зеленью укропа или петрушки.
КАПУСТА КІСЛАЯ
- 500 г ялавічыны,
- 500 г кіслай капусты,
- 1 морква,
- 1 корань пятрушкі,
- 1 цыбуліна,
- 3 ст. лыжкі тамату-пюрэ,
- 2 ч. лыжкі мукі,
- 1 ст. лыжка тлушчу,
- 2 ст. лыжкі смятаны,
- соль,
- лаўровы ліст,
- перац,
- зелень.
Зварыць булён. У кіслую капусту ўліць каля паўшклянкі булёну, дадаць тлушч, тамат-пюрэ і тушыць пад накрыўкай, час ад часу памешваючы. Калі капуста стане мяккай, пакласці абсмажаныя моркву і пятрушку, нарэзаныя саломкай, а таксама змельчаную пасераваную цыбулю.
У булён, які кіпіць, пакласці тушаную капусту, праз 20 хвілін заправіць мукой, разведзенай ахалоджаным булёнам, перцам, соллю, лаўровым лістом і давесці да гатоўнасці.
Падаць «капусту кiслую» са смятанай і дробна нарэзанай зеленню кропу або пятрушкі.
|
|
|