БЛИНЫ ИЗ КАРТОФЕЛЯ
- 1,2 кг картофеля,
- 1 луковица,
- 2 ст. ложки сметаны,
- 2 ст. ложки муки (крахмала),
- 1 яйцо,
- соль,
- сало для смазывания.
Картофель очистить, натереть на тёрке. Чтобы картофель не потемнел, необходимо сначала растереть по всей поверхности тёрки очищенный лук. В картофельную массу разбить яйцо, добавить сметану, муку, соль, всё перемешать. Выпекать блины на разогретой сковороде, смазанной кусочком сала.
Подать «блины из картофеля» на стол со сметаной.
БЛІНЫ З БУЛЬБЫ
- 1,2 кг бульбы,
- 1 цыбуліна,
- 2 ст. лыжкі смятаны,
- 2 ст. лыжкі мукі (крухмалу),
- 1 яйка,
- соль,
- сала для падмазвання.
Бульбу абабраць, надраць на тарцы. Каб бульба не пацямнела, трэба спачатку сцерці па ўсёй паверхні таркі ачышчаную цыбулю. У бульбяную масу ўбіць яйка, дадаць смятану, муку, соль, усё перамяшаць. Выпякаць бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала.
Падаць «блiны з бульбы» на стол са смятанай.