КАРТОФЕЛЬ ФАРШИРОВАННЫЙ СЕЛЁДКОЙ
- 12 крупных клубней картофеля,
- 2 ст. ложки топлёного масла,
- 0,75 стакана сметаны,
- 1 селёдка,
- 1 луковица,
- 1 яйцо,
- перец.
Картофель сварить до полуготовности, очистить, срезать верхушку. Вынуть сердцевину и вместе с филе селёдки и луком пропустить через мясорубку, добавить перец, яйцо, 1 ст. ложку сметаны, перемешать, взбить. Полученным фаршем начинить картофель, выложить его в глубокую сковороду, смазанную маслом, залить сметаной и запечь в духовке.
Подать «картофель фаршированный селёдкой» на стол.
БУЛЬБА ФАРШЫРАВАНАЯ СЕЛЯДЦОМ
- 12 буйных бульбін,
- 2 ст. лыжкі топленага масла,
- 0,75 шклянкі смятаны,
- 1 селядзец,
- 1 цыбуліна,
- 1 яйка,
- перац.
Бульбу зварыць да напаўгатоўнасці, абабраць, зрэзаць верхавінку. Выняць асяродак і разам з філе селядца і цыбуляй прапусціць праз мясарубку, дадаць перац, яйка, 1 ст. лыжку смятаны, перамяшаць, узбіць. Атрыманым фаршам начыніць бульбу, выкласці яе ў глыбокую патэльню, змазаную маслам, заліць смятанай і запячы ў духоўцы.
Падаць «бульбу фаршыраваную селядцом» на стол.