ЗАПЕКАНКА ИЗ КАРТОФЕЛЯ И ЯИЦ
- 800 г картофеля,
- 4 яйца,
- 50 г сыра,
- 0,25 стакана молока,
- 60 г жира,
- соль,
- перец,
- зелень.
Картофель сварить, очистить, порезать кружками, обжарить на жире, выложить на сковороду, смазанную жиром. Смешать яйца, молоко, измельченный на тёрке сыр, соль, перец, порубленную зелень петрушки либо укропа. Залить этим картофель и поставить в духовку на 7-10 минут.
Подать «запеканку из картофеля и яиц» на стол со свежими огурцами либо помидорами.
ЗАПЯКАНКА З БУЛЬБЫ І ЯЕК
- 800 г бульбы,
- 4 яйкі,
- 50 г сыру,
- 0,25 шклянкі малака,
- 60 г тлушчу,
- соль,
- перац,
- зелень.
Бульбу зварыць, абабраць, парэзаць кружкамі, абсмажыць на тлушчы, выкласці на патэльню, змазаную тлушчам. Змяшаць яйкі, малако, змельчаны на тарцы сыр, соль, перац, пасечаную зелень пятрушкі або кропу, заліць бульбу і паставіць у духоўку на 7-10 хвілін.
Падаць «запяканку з бульбы i яек» са свежымі агуркамі або памідорамі.