КАПУСТА СВЕЖАЯ С ЯБЛОКАМИ
- 500 г говядины,
- 500 г свежей капусты,
- 3 картофелины,
- 1 морковь,
- 1 корень петрушки,
- 1 луковица,
- 2 кислых яблока,
- 2 помидора,
- 2 ст. ложки внутреннего свиного сала,
- 2 ст. ложки сметаны,
- соль,
- перец,
- лавровый лист,
- укроп.
Сварить мясной бульон. Обжарить на сале измельченные морковь, петрушку, лук, в конце добавить нарезанные дольками помидоры.
В бульон во время кипения положить нашинкованную капусту, нарезанный дольками картофель. Когда картофель станет мягким, добавить обжаренные лук и коренья. За 5 минут до конца приготовления опустить дольки яблок, очищенные от шкурки, положить перец, лавровый лист, соль.
При подаче на стол «капусты свежей с яблоками» заправить сметаной, посыпать мелко порезанным зелёным укропом.
КАПУСТА СВЕЖАЯ З ЯБЛЫКАМІ
- 500 г ялавічыны,
- 500 г свежай капусты,
- 3 бульбіны,
- 1 морква,
- 1 корань пятрушкі,
- 1 цыбуліна,
- 2 кіслыя яблыкі,
- 2 памідоры,
- 2 ст. лыжкі здору,
- 2 ст. лыжкі смятаны,
- соль,
- перац,
- лаўровы ліст,
- кроп.
Зварыць мясны булён. Абсмажыць на здоры змельчаныя моркву, пятрушку, цыбулю, у канцы дадаць нарэзаныя долькамі памідоры.
У булён, які кіпіць, пакласці нашаткаваную капусту, нарэзаную скрылькамі бульбу. Калі бульба стане мяккай, дадаць абсмажаныя цыбулю і карэнне. За 5 хвілін да канца гатавання апусціць скрылькі яблыкаў, ачышчаных ад скуркі, пакласці перац, лаўровы ліст, соль.
Пры падачы на стол «капусты свежай з яблыкамi» заправіць смятанай, пасыпаць дробна парэзаным зялёным кропам.