|
|
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
|
|
|
|
|
БОРЩ БЕЛОРУССКИЙ
- 300 г костей ветчины,
- 200 г говядины,
- 60 г сосисок,
- 2 свёклы,
- 4-5 картофелин,
- 1 морковь,
- 1 корень петрушки,
- 1 луковица,
- 1 ст. ложка томатного пюре,
- 1 ст. ложка топленого сала,
- 4 ч. ложки сметаны,
- 1 ст. ложка муки,
- соль,
- сахар,
- уксус.
Порубленные кости и мясо помыть, залить холодной водой, довести до кипения, снять пену и продолжать варить на небольшом огне, в конце приготовления посолить. Готовый бульон процедить.
Свеклу отварить, обобрать, нашинковать. Измельченные морковь, петрушку, лук обжарить на топленом сале, добавить томатное пюре и еще немного подержать на слабом огне.
В бульон во время кипения опустить нарезанный кубиками картофель, приготовленные свёклу, лук и коренья с томатом. Когда картофель свариться, заправить борщ мукой, разведенной охлажденным бульоном, сахаром, уксусом, положить нарезанные кусочками сосиски и вареное мясо. Дать закипеть.
Подать «борщ белорусский» со сметаной.
БОРШЧ БЕЛАРУСКІ
- 300 г костак ад вяндліны,
- 200 г ялавічыны,
- 60 г сасісак,
- 2 буракі,
- 4-5 бульбін,
- 1 морква,
- 1 корань пятрушкі,
- 1 цыбуліна,
- 1 ст. лыжка тамату-пюрэ,
- 1 ст. лыжка топленага сала,
- 4 ч. лыжкі смятаны,
- 1 ст. лыжка мукі,
- соль,
- цукар,
- воцат.
Нарубленыя косткі ад вяндліны і мяса памыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, зняць пену і працягваць варыць на невялікім агні, у канцы гатавання пасаліць. Гатовы булён працадзіць.
Буракі адварыць, абабраць, нашаткаваць. Змельчаныя моркву, пятрушку, цыбулю абсмажыць на топленым сале, дадаць тамат-пюрэ і яшчэ трошкі патрымаць на слабым агні.
У булён, які кіпіць, апусціць нарэзаную кубікамі бульбу, падрыхтаваныя буракі, цыбулю і карэнне з таматам. Калі бульба зварыцца, заправіць боршч мукой, разведзенай ахалоджаным булёнам, цукрам, воцатам, пакласці нарэзаныя кавалачкамі сасіскі і варанае мяса. Даць закіпець.
Падаць «боршч беларускi» са смятанай.
|
|
|