Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Борщ белорусский
Главная > Белорусская Кухня > Борщ белорусский

БОРЩ БЕЛОРУССКИЙ

  • 300 г костей ветчины,
  • 200 г говядины,
  • 60 г сосисок,
  • 2 свёклы,
  • 4-5 картофелин,
  • 1 морковь,
  • 1 корень петрушки,
  • 1 луковица,
  • 1 ст. ложка томатного пюре,
  • 1 ст. ложка топленого сала,
  • 4 ч. ложки сметаны,
  • 1 ст. ложка муки,
  • соль,
  • сахар,
  • уксус.

Порубленные кости и мясо помыть, залить холодной водой, довести до кипения, снять пену и продолжать варить на небольшом огне, в конце приготовления посолить. Готовый бульон процедить.

Свеклу отварить, обобрать, нашинковать. Измельченные морковь, петрушку, лук обжарить на топленом сале, добавить томатное пюре и еще немного подержать на слабом огне.

В бульон во время кипения опустить нарезанный кубиками картофель, приготовленные свёклу, лук и коренья с томатом. Когда картофель свариться, заправить борщ мукой, разведенной охлажденным бульоном, сахаром, уксусом, положить нарезанные кусочками сосиски и вареное мясо. Дать закипеть.

Подать «борщ белорусский» со сметаной.

 

БОРШЧ БЕЛАРУСКІ

  • 300 г костак ад вяндліны,
  • 200 г ялавічыны,
  • 60 г сасісак,
  • 2 буракі,
  • 4-5 бульбін,
  • 1 морква,
  • 1 корань пятрушкі,
  • 1 цыбуліна,
  • 1 ст. лыжка тамату-пюрэ,
  • 1 ст. лыжка топленага сала,
  • 4 ч. лыжкі смятаны,
  • 1 ст. лыжка мукі,
  • соль,
  • цукар,
  • воцат.

Нарубленыя косткі ад вяндліны і мяса памыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, зняць пену і працягваць варыць на невялікім агні, у канцы гатавання пасаліць. Гатовы булён працадзіць.

Буракі адварыць, абабраць, нашаткаваць. Змельчаныя моркву, пятрушку, цыбулю абсмажыць на топленым сале, дадаць тамат-пюрэ і яшчэ трошкі патрымаць на слабым агні.

У булён, які кіпіць, апусціць нарэзаную кубікамі бульбу, падрыхтаваныя буракі, цыбулю і карэнне з таматам. Калі бульба зварыцца, заправіць боршч мукой, разведзенай ахалоджаным булёнам, цукрам, воцатам, пакласці нарэзаныя кавалачкамі сасіскі і варанае мяса. Даць закіпець.

Падаць «боршч беларускi» са смятанай.