РЫБА ТУШЕНАЯ С ЯБЛОКАМИ
- 600 г рыбы,
- 5 яблок,
- 1 луковица,
- 1 стакан сметаны,
- 1 ч. ложка жира,
- соль,
- перец.
Приготовленную рыбу (карп, треска, камбала и др.) нарезать кусочками, а очищенные от кожуры и серединки яблоки – дольками, лук нашинковать. На сковороду, смазанную жиром, положить кусочки рыбы, на неё – яблоки, сверху – лук, добавить соль, перец, влить небольшое количество воды и потушить под крышкой.
Когда рыба будет готова, вынуть её. Яблоки и лук протереть через дуршлаг, влить сметану и довести до кипения.
Подать рыбу вместе с полученным соусом.
РЫБА ТУШАНАЯ З ЯБЛЫКАМІ
- 600 г рыбы,
- 5 яблыкаў,
- 1 цыбуліна,
- 1 шклянка смятаны,
- 1 ч. лыжка тлушчу,
- соль,
- перац.
Падрыхтаваную рыбу (карп, траска, камбала і інш.) нарэзаць кавалкамі, ачышчаныя ад скуркі і асяродка яблыкі – скрылькамі, цыбулю нашаткаваць. На патэльню, змазаную тлушчам, пакласці кавалкі рыбы, на яе – яблыкі, зверху – цыбулю, дадаць соль, перац, уліць невялікую колькасць вады і патушыць пад накрыўкай.
Калі рыба будзе гатова, выняць яе. Яблыкі і цыбулю працерці праз друшляк, уліць смятану і давесці да кіпення.
Падаць рыбу разам з атрыманым соўсам.