|
|
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
|
|
|
|
|
КАРП ФАРШИРОВАННЫЙ
- 1 карп (1 кг),
- 2-3 ломтика черствой булки,
- 3 луковицы,
- 0,5 ч. ложки сахара,
- 1 яйцо,
- 1 ст. ложка растительного масла,
- 1 морковь,
- 0,5 свёклы,
- соль,
- перец.
Очищенную, выпотрошенную и промытую рыбу нарезать кусочками. Узким острым ножом вырезать из неё мякоть таким образом, чтобы не повредить кожу и оставить хребтовую кость. Мякоть рыбы вместе с замоченной в воде или молоке булкой, двумя луковицами пропустить через мясорубку. Добавить яйцо, соль, перец, сахар, растительное масло, хорошо перемешать, потом взбить ложкой. Полученным фаршем заполнить кусочки рыбы, в том числе и голову (под жаберные щели).
На дно кастрюли положить сырые очищенные и нарезанные дольками свёклу, морковь, лук, посыпать солью и перцем, сверху положить кусочки рыбы, влить холодную воду (примерно 2/3 объёма), чтобы она почти покрыла рыбу, и варить не меньше 2 часов.
Подать охлажденным вместе с овощами, с которыми готовилась рыба.
КАРП ФАРШЫРАВАНЫ
- 1 карп (1 кг),
- 2-3 лустачкі чэрствай булкі,
- 3 цыбуліны,
- 0,5 ч. лыжкі цукру,
- 1 яйка,
- 1 ст. лыжка алею,
- 1 морква,
- 0,5 бурака,
- соль,
- перац.
Ачышчаную, выпатрашаную і прамытую рыбу нарэзаць кавалкамі. Вузкім вострым нажом выразаць з іх мякаць такім чынам, каб не пашкодзіць скуру і пакінуць хрыбтовую костку. Мякаць рыбы разам з замочанай у вадзе або малацэ булкай, дзвюма цыбулінамі прапусціць праз мясарубку. Дадаць яйка, соль, перац, цукар, алей, добра перамяшаць, потым узбіць лыжкай. Атрыманым фаршам запоўніць кавалкі рыбы, у тым ліку і галаву (пад жаберныя шчыліны).
На дно рондаля пакласці сырыя ачышчаныя і нарэзаныя скрылькамі буракі, моркву, цыбулю, пасыпаць соллю і перцам, зверху пакласці кавалкі рыбы, уліць халодную ваду (прыкладна 2/3 аб'ёму), каб яна амаль пакрыла рыбу, і варыць не менш за 2 гадзіны.
Падаць ахалоджанай разам з агароднінай, з якой гатавалася рыба.
|
|
|