Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Утка с грибами
Главная > Белорусская Кухня > Утка с грибами

УТКА С ГРИБАМИ

  • 1 утка (1,5 кг),
  • 300 г свежих грибов,
  • 1 луковица,
  • 0,5 стакана сметаны,
  • 1 яйцо,
  • 1 ст. ложка жира,
  • соль,
  • перец.

Приготовленную тушку утки натереть солью. Грибы перебрать, старательно промыть, затем отварить, мелко порезать и обжарить вместе с покрошенным луком. Добавить яйцо, соль, перец, перемешать. Этим фаршем начинить утку, разрез зашить и жарить в духовке 1-1,5 часа.

Подать «утку с грибами» на стол.

 

КАЧКА З ГРЫБАМІ

  • 1 качка (1,5 кг),
  • 300 г свежых грыбоў,
  • 1 цыбуліна,
  • 0,5 шклянкі смятаны,
  • 1 яйка,
  • 1 ст. лыжка тлушчу,
  • соль,
  • перац.

Падрыхтаваную тушку качкі нацерці соллю. Перабраныя і старанна прамытыя грыбы адварыць, дробна парэзаць і абсмажыць разам з пакрышанай цыбуляй. Дадаць яйка, соль, перац, перамяшаць. Гэтым фаршам начыніць качку, разрэз зашыць і смажыць у духоўцы 1-1,5 гадзіны.

Падаць «качку з грыбамi» на стол.