УТКА С ГРИБАМИ
- 1 утка (1,5 кг),
- 300 г свежих грибов,
- 1 луковица,
- 0,5 стакана сметаны,
- 1 яйцо,
- 1 ст. ложка жира,
- соль,
- перец.
Приготовленную тушку утки натереть солью. Грибы перебрать, старательно промыть, затем отварить, мелко порезать и обжарить вместе с покрошенным луком. Добавить яйцо, соль, перец, перемешать. Этим фаршем начинить утку, разрез зашить и жарить в духовке 1-1,5 часа.
Подать «утку с грибами» на стол.
КАЧКА З ГРЫБАМІ
- 1 качка (1,5 кг),
- 300 г свежых грыбоў,
- 1 цыбуліна,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- 1 яйка,
- 1 ст. лыжка тлушчу,
- соль,
- перац.
Падрыхтаваную тушку качкі нацерці соллю. Перабраныя і старанна прамытыя грыбы адварыць, дробна парэзаць і абсмажыць разам з пакрышанай цыбуляй. Дадаць яйка, соль, перац, перамяшаць. Гэтым фаршам начыніць качку, разрэз зашыць і смажыць у духоўцы 1-1,5 гадзіны.
Падаць «качку з грыбамi» на стол.