НОЖКИ КУРИНЫЕ ФАРШИРОВАННЫЯ
- 4 куриные ножки,
- 2 ломтика белого хлеба,
- 0,75 стакана молока,
- 1 куриная печёнка,
- 1 луковица,
- 2 ст. ложки сливочного масла,
- 2 ч. ложки сметаны,
- соль,
- перец,
- мускатный орех.
С куриных ножек снять шкурку. Косточки порубить таким образом, чтобы часть их осталась со шкуркой. Мякоть срезать с косточек и пропустить через мясорубку. Затем перемешать с размоченным в молоке и отжатым белым хлебом и снова пропустить через мясорубку с мелкой решеткой. Полученную массу смешать с покрошенным обжаренным луком и мелко порезанной обжаренной печенкой, добавить соль, перец, мускатный орех, хорошо перемешать.
Приготовленным фаршем заполнить шкурку от ножек, зашить, смазать сметаной, положить на смазанную маслом сковороду и поджарить в духовке до светло-коричневого цвета.
Подать «ножки куриные фаршированные» на стол.
НОЖКІ КУРЫНЫЯ ФАРШЫРАВАНЫЯ
- 4 курыныя ножкі,
- 2 лустачкі белага хлеба,
- 0,75 шклянкі малака,
- 1 курыная пячонка,
- 1 цыбуліна,
- 2 ст. лыжкі сметанковага масла,
- 2 ч. лыжкі смятаны,
- соль,
- перац,
- мускатны арэх.
З курыных ножак зняць скурку. Костачкі перасячы такім чынам, каб частка іх засталася са скуркай. Мякаць зрэзаць з костак і прапусціць праз мясарубку. Затым перемешать з размочаным у малацэ і адціснутым белым хлебам і зноў прапусціць праз мясарубку з дробнай рашоткай. Атрыманую масу смешать з абсмажанай пакрышанай цыбуляй і абсмажанай дробна парэзанай пячонкай, дадаць соль, перац, мускатны арэх, добра перамяшаць.
Падрыхтаваным фаршам запоўніць скурку ад ножак, зашыць, змазаць смятанай, пакласці на патэльню, змазаную маслам, і падсмажыць у духоўцы да светла-карычневага колеру.
Падаць «ножкі курыныя фаршыраваныя» на стол.