ПТИЦА ДОМАШНЯЯ ЖАРЕНАЯ
- 1 утка (гусь, курица) весом 1,5 кг,
- 200 г сала,
- 2-3 луковицы,
- 0,5 стакана гречневой или ячменной крупы,
- соль.
Тушку утки (гуся, курицы) подсмолить, промыть, отрезать шею, лапки и крылья, натереть солью. Из гречневой или ячменной крупы сварить рассыпчатую кашу. Нашинкованный лук обжарить вместе с кубиками нарезанного сала, перемешать с кашей.
Полученным фаршем наполнить тушку, зашить разрез. Птицу положить на бляху спинкой вниз и поставить в горячую духовку. Во время жарки периодически поливать вытопленным жиром.
Подать «птицу домашнюю жареную» на стол.
ПТУШКА СВОЙСКАЯ СМАЖАНАЯ
- 1 качка (гусь, курыца) вагой 1,5 кг,
- 200 г сала,
- 2-3 цыбуліны,
- 0,5 шклянкі грэцкіх або ячных круп,
- соль.
Тушку качкі (гусі, курыцы) абпаліць, прамыць, адрэзаць шыю, лапкі і крыльцы, нацерці соллю. З грэцкіх або ячных круп зварыць рассыпістую кашу. Абсмажыць нашаткаваную цыбулю разам з нарэзаным кубікамі салам, перамяшаць з кашай.
Атрыманым фаршам напоўніць тушку, зашыць разрэз. Птушку пакласці на бляху спінкай уніз і паставіць у гарачую духоўку. У час смажання перыядычна паліваць тлушчам, які вытапіўся.
Падаць «птушку свойскую смажаную» на стол.