Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Поджарка «Берестье»
Главная > Белорусская Кухня > Поджарка «Берестье»

ПОДЖАРКА «БЕРЕСТЬЕ»

  • 600 г курятины,
  • 1 кг картофеля,
  • 2 луковицы,
  • 1 стакан сметаны,
  • 2 ст. ложки маргарина,
  • 2 ст. ложки изюма,
  • 2 ст. ложки измельченных орехов,
  • соль.

Приготовленную курятину порубить на небольшие кусочки, обжарить, переложить в жаровню, добавить нарезанный кубиками пассерованный лук, дольки обжаренного картофеля, промытый изюм, измельчённые орехи, соль. Всё залить сметаной и тушить на небольшом огне около полчаса.

Подать поджарку «Берестье» на стол.

 

СМАЖАНКА «БЯРЭСЦЕ»

  • 600 г кураціны,
  • 1 кг бульбы,
  • 2 цыбуліны,
  • 1 шклянка смятаны,
  • 2 ст. лыжкі маргарыну,
  • 2 ст. лыжкі разынак,
  • 2 ст. лыжкі змельчаных арэхаў,
  • соль.

Падрыхтаваную кураціну пасячы на невялікія кавалкі, абсмажыць, перакласці ў жароўню, дадаць нарэзаную кубікамі пасераваную цыбулю, скрылькі абсмажанай бульбы, прамытыя разынкі, змельчаныя арэхі, соль. Усё заліць смятанай і тушыць на невялікім агні каля паўгадзіны.

Падаць смажанку «Бярэсце» на стол.