ПОДЖАРКА «БЕРЕСТЬЕ»
- 600 г курятины,
- 1 кг картофеля,
- 2 луковицы,
- 1 стакан сметаны,
- 2 ст. ложки маргарина,
- 2 ст. ложки изюма,
- 2 ст. ложки измельченных орехов,
- соль.
Приготовленную курятину порубить на небольшие кусочки, обжарить, переложить в жаровню, добавить нарезанный кубиками пассерованный лук, дольки обжаренного картофеля, промытый изюм, измельчённые орехи, соль. Всё залить сметаной и тушить на небольшом огне около полчаса.
Подать поджарку «Берестье» на стол.
СМАЖАНКА «БЯРЭСЦЕ»
- 600 г кураціны,
- 1 кг бульбы,
- 2 цыбуліны,
- 1 шклянка смятаны,
- 2 ст. лыжкі маргарыну,
- 2 ст. лыжкі разынак,
- 2 ст. лыжкі змельчаных арэхаў,
- соль.
Падрыхтаваную кураціну пасячы на невялікія кавалкі, абсмажыць, перакласці ў жароўню, дадаць нарэзаную кубікамі пасераваную цыбулю, скрылькі абсмажанай бульбы, прамытыя разынкі, змельчаныя арэхі, соль. Усё заліць смятанай і тушыць на невялікім агні каля паўгадзіны.
Падаць смажанку «Бярэсце» на стол.