Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Тефтели деревенские
Главная > Белорусская Кухня > Тефтели деревенские

ТЕФТЕЛИ ДЕРЕВЕНСКИЕ

  • 200 г говядины,
  • 200 г свинины,
  • 2 ст. ложки гречневой крупы или риса,
  • 1,5 ст. ложки жира,
  • 2 луковицы,
  • 1 ст. ложка муки,
  • 0,5 стакана томатного пюре,
  • 0,5 стакана сметаны,
  • соль,
  • перец.

Из гречневой крупы или риса сварить рассыпчатую кашу. Приготовленное мясо пропустить через мясорубку. Измельченный лук обжарить. Всё перемешать, добавив яйцо, соль, перец. Из полученной массы сделать тефтели, обвалять их в муке, обжарить.

Тефтели выложить в один ряд на сковороду, залить томатным пюре, смешанным со сметаной, и поставить на 15 минут в духовку.

Подать «тефтели деревенские» на стол.

 

ТЭФТЭЛІ ВЯСКОВЫЯ

  • 200 г ялавічыны,
  • 200 г свініны,
  • 2 ст. лыжкі грэцкіх круп або рысу,
  • 1,5 ст. лыжкі тлушчу,
  • 2 цыбуліны,
  • 1 ст. лыжка мукі,
  • 0,5 шклянкі тамату-пюрэ,
  • 0,5 шклянкі смятаны,
  • соль,
  • перац.

З грэцкіх круп або рысу зварыць рассыпістую кашу. Падрыхтаванае мяса прапусціць праз мясарубку. Змельчаную цыбулю абсмажыць. Усё перамяшаць, дадаўшы яйка, соль, перац. З атрыманай масы сфармаваць тэфтэлі, укачаць іх у муку, абсмажыць.

Тэфтэлі выкласці ў адзін рад на патэльню, заліць таматам-пюрэ, змешаным са смятанай, і паставіць на 15 хвілін у духоўку.

Падаць «тэфтэлi вясковыя» на стол.