ТЕФТЕЛИ ДЕРЕВЕНСКИЕ
- 200 г говядины,
- 200 г свинины,
- 2 ст. ложки гречневой крупы или риса,
- 1,5 ст. ложки жира,
- 2 луковицы,
- 1 ст. ложка муки,
- 0,5 стакана томатного пюре,
- 0,5 стакана сметаны,
- соль,
- перец.
Из гречневой крупы или риса сварить рассыпчатую кашу. Приготовленное мясо пропустить через мясорубку. Измельченный лук обжарить. Всё перемешать, добавив яйцо, соль, перец. Из полученной массы сделать тефтели, обвалять их в муке, обжарить.
Тефтели выложить в один ряд на сковороду, залить томатным пюре, смешанным со сметаной, и поставить на 15 минут в духовку.
Подать «тефтели деревенские» на стол.
ТЭФТЭЛІ ВЯСКОВЫЯ
- 200 г ялавічыны,
- 200 г свініны,
- 2 ст. лыжкі грэцкіх круп або рысу,
- 1,5 ст. лыжкі тлушчу,
- 2 цыбуліны,
- 1 ст. лыжка мукі,
- 0,5 шклянкі тамату-пюрэ,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- соль,
- перац.
З грэцкіх круп або рысу зварыць рассыпістую кашу. Падрыхтаванае мяса прапусціць праз мясарубку. Змельчаную цыбулю абсмажыць. Усё перамяшаць, дадаўшы яйка, соль, перац. З атрыманай масы сфармаваць тэфтэлі, укачаць іх у муку, абсмажыць.
Тэфтэлі выкласці ў адзін рад на патэльню, заліць таматам-пюрэ, змешаным са смятанай, і паставіць на 15 хвілін у духоўку.
Падаць «тэфтэлi вясковыя» на стол.