Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Зразы белорусские
Главная > Белорусская Кухня > Зразы белорусские

ЗРАЗЫ БЕЛОРУССКИЕ

  • 500 г говядины (мякоть),
  • 150 г сала,
  • 40 г сушеных грибов,
  • 1 ст. ложка сливочного масла,
  • 3 луковицы,
  • 2 ст. ложки панировочных сухарей,
  • 1 яйцо,
  • 100 г жира для жарки,
  • соль,
  • перец.

Предварительно замоченные сухари отварить, нарезать соломкой, смешать с обжаренным на масле нашинкованным луком.

Мясо нарезать поперек волокон, каждый кусок отбить, посолить, поперчить. На середину положить брусочки соленого сала и грибной фарш, скрутить в виде колбасок (их можно скрепить заостренной деревянной палочкой или нитками).

Колбаски смочить в яйце и обвалять в сухарях. Жарить в большом количестве жира до образования румяной корочки. Затем поставить на 10-15 минут в горячую духовку.

Подать «зразы белорусские» к столу.

 

ЗРАЗЫ БЕЛАРУСКІЯ

  • 500 г ялавічыны (мякаць),
  • 150 г сала,
  • 40 г сушаных грыбоў,
  • 1 ст. лыжка сметанковага масла,
  • 3 цыбуліны,
  • 2 ст. лыжкі паніровачных сухароў,
  • 1 яйка,
  • 100 г тлушчу для смажання,
  • соль,
  • перац.

Загадзя замочаныя грыбы адварыць, нарэзаць саломкай, змяшаць з абсмажанай на масле нашаткаванай цыбуляй.

Мяса нарэзаць упоперак валокнаў, кожны кавалак адбіць, пасаліць, паперчыць. На сярэдзіну пакласці брусочкі салёнага сала і грыбны фарш, скруціць у выглядзе каўбасак (іх можна замацаваць завостранай драўлянай палачкай або ніткамі).

Каўбаскі змачыць у яйку і ўкачаць у сухары. Смажыць у вялікай колькасці тлушчу да ўтварэння румянай скарынкі. Затым паставіць на 10-15 хвілін у гарачую духоўку.