ПОРОСЯТИНА ОТВАРНАЯ
- 800 г поросятины,
- 1 морковь,
- 1 корень петрушки,
- 1 луковица,
- 2 ч. ложки муки,
- 3 ст. ложки сметаны,
- соль,
- перец,
- лавровый лист.
Мясо целым куском положить в подсоленную воду во время кипения (около 1 л), добавить морковь, корень петрушки, лук и варить на слабом огне полчаса. Затем положить в кастрюлю перец-горошек, лавровый лист и довести мясо до готовности.
Мясо вынуть, отвар процедить, добавить в него пассерованную муку, разведенную охлажденным отваром, прокипятить, влить сметану, прогреть. Этим соусом полить нарезанную кусочками поросятину.
Подать «поросятину отварную» с солеными огурцами или помидорами.
ПАРАСЯЦІНА АДВАРНАЯ
- 800 г парасяціны,
- 1 морква,
- 1 корань пятрушкі,
- 1 цыбуля,
- 2 ч. лыжкі мукі,
- 3 ст. лыжкі смятаны,
- соль,
- перац,
- лаўровы ліст.
Мяса цэлым кавалкам пакласці ў падсоленую ваду, якая кіпіць (каля 1 л), дадаць моркву, корань пятрушкі, цыбулю і варыць на слабым агні паўгадзіны. Затым пакласці ў рондаль перац гарошкам, лаўровы ліст і давесці мяса да гатоўнасці.
Мяса выняць, адвар працадзіць, дадаць у яго пасераваную муку, разведзеную ахалоджаным адварам, пракіпяціць, уліць смятану, прагрэць. Гэтым соўсам паліць нарэзаную кавалкамі парасяціну.
Падаць з салёнымі агуркамі або памідорамі.