СУП ГРИБНОЙ С ЯЧМЕННОЙ КРУПОЙ
- 40 г сушеных грибов,
- 4 картофелины,
- 4 ст. ложки ячменной крупы,
- 1 морковь,
- 1 луковица,
- 50 г сливочного масла,
- 2 ст. ложки сметаны,
- перец,
- соль,
- лавровый лист.
Сушеные грибы промыть, замочить в холодной воде на 3-4 часа, затем еще раз промыть и варить в воде, в которой они набухали, 1-1,5 часа без соли. Сваренные грибы вынуть, промыть тёплой водой, нарезать полосками. Бульон процедить.
Промытую ячменную крупу залить холодной водой, оставить на 2 часа для набухания, затем отварить.
Приготовленные грибы и крупы переложить в грибной бульон, поварить 15-20 минут, затем добавить нарезанный кубиками картофель, посолить, а за 5 минут до готовности положить обжаренные на масле морковь и лук, перец, лавровый лист.
Готовый суп заправить сметаной. Подать «суп грибной с ячменной крупой» к столу.
СУП ГРЫБНЫ З ЯЧНЫМІ КРУПАМІ
- 40 г сушаных грыбоў,
- 4 бульбіны,
- 4 ст. лыжкі ячных (буйных) круп,
- 1 морква,
- 1 цыбуліна,
- 50 г сметанковага масла,
- 2 ст. лыжкі смятаны,
- перац,
- соль,
- лаўровы ліст.
Сушаныя грыбы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 3-4 гадзіны, затым яшчэ раз прамыць і варыць у вадзе, у якой яны набухалі, 1-1,5 гадзіны без солі. Звараныя грыбы выняць, прамыць цёплай вадой, нарэзаць палоскамі. Булён працадзіць.
Прамытыя ячныя крупы заліць халоднай вадой, пакінуць на 2 гадзіны для набухання, затым адварыць.
Гатаваныя грыбы і крупы пакласці ў грыбны булён, паварыць 15-20 хвілін, затым дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, пасаліць, а за 5 хвілін да гатоўнасці пакласці абсмажаныя на масле моркву і цыбулю, перац, лаўровы ліст.
Гатовы суп заправіць смятанай.