БУЛЬОН ГРИБНОЙ С ГРЕНКАМИ
- 30 г сушеных грибов,
- 1 морковь,
- 2 луковицы,
- 300 г белого хлеба,
- 1 яйцо,
- 1 ст. ложка сливочного масла,
- 1 ст. ложка сметаны,
- соль,
- зелень петрушки,
- перец,
- лавровый лист.
Заранее замоченные грибы отварить, бульон процедить. В грибной отвар положить морковь и 1 луковицу, перец, лавровый лист, соль, варить до мягкости овощей, снова процедить, закипятить.
С белого хлеба срезать корку, нарезать ромбиками или квадратиками. Вареные грибы порубить (можно пропустить через мясорубку), смешать с обжаренным на масле нашинкованным луком, сметаной, сырым желтком, добавить соль, старательно перемешать. Полученной массой намазать гренки, сверху покрыть взбитым белком, выложить на противень и запечь в духовке до образования румяной корки.
Бульон посыпать зеленью петрушки, отдельно подать гренки.
БУЛЁН ГРЫБНЫ З ГРЭНКАМІ
- 30 г сушаных грыбоў,
- 1 морква,
- 2 цыбуліны,
- 300 г белага хлеба,
- 1 яйка,
- 1 ст. лыжка сметанковага масла,
- 1 ст. лыжка смятаны,
- соль,
- зелень пятрушкі,
- перац,
- лаўровы ліст.
Загадзя замочаныя грыбы адварыць, булён працадзіць. У грыбны адвар пакласці моркву і 1 цыбуліну, перац, лаўровы ліст, соль, варыць да мяккасці агародніны, зноў працадзіць, закіпяціць.
З белага хлеба зрэзаць скарынку, нарэзаць ромбікамі або квадрацікамі. Вараныя грыбы пасячы (можна прапусціць праз мясарубку), змяшаць з абсмажанай на масле нашаткаванай цыбуляй, смятанай, сырым жаўтком, дадаць соль, старанна перамяшаць. Атрыманай масай намазаць грэнкі, зверху пакрыць узбітым бялком, выкласці на бляху і запячы ў духоўцы да ўтварэння румянай скарынкі.
Булён пасыпаць зеленню пятрушкі, асобна падаць грэнкі.