|
|
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
|
|
|
|
|
СУП ИЗ ЩАВЕЛЯ
- 400 г копчёных рёбер,
- 300 г щавеля,
- 4 картофелины,
- 1 морковь,
- 1 корень петрушки,
- 2 яйца,
- 1 луковица,
- 1 ч. ложка сливочного масла,
- 1 ст. ложка муки,
- 4 ст. ложки сметаны,
- соль,
- перец,
- зелень.
Рёбра порубить, помыть, залить холодной водой. Когда вода закипит, снять пену и варить на слабом огне около часа. Затем добавить нарезанные кубиками морковь и картофель, готовить еще 15-20 минут.
Щавель перебрать, удалить черенки, промыть, порезать, опустить в бульон вместе с нашинкованным луком. Заправить суп мукой, поджаренной на масле и разведенной бульоном, добавить соль, перец, варить 5-6 минут.
В каждую тарелку положить дольки вареного яйца, посыпать мелко нарезанной зеленью, заправить сметаной. Подать «суп из щавеля» к столу.
СУП СА ШЧАЎЯ
- 400 г вэнджаных рэбраў,
- 300 г шчаўя,
- 4 бульбіны,
- 1 морква,
- 1 корань пятрушкі,
- 2 яйкі,
- 1 цыбуліна,
- 1 ч. лыжка сметанковага масла,
- 1 ст. лыжка мукі,
- 4 ст. лыжкі смятаны,
- соль,
- перац,
- зелень.
Рэбры пасячы, памыць, заліць халоднай вадой. Калі вада закіпіць, зняць пену і варыць на слабым агні каля гадзіны. Затым дадаць нарэзаныя кубікамі моркву і бульбу, гатаваць яшчэ 15-20 хвілін.
Шчаўе перабраць, выдаліць чаранкі, прамыць, парэзаць, апусціць у булён разам з нашаткаванай цыбуляй. Заправіць суп мукой, падсмажанай на масле і разведзенай булёнам, дадаць соль, перац, варыць 5-6 хвілін.
У кожную талерку пакласці скрылькі варанага яйка, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню, заправіць смятанай.
|
|
|