КАПУСТА КИСЛАЯ С ГРИБАМИ
- 50 г сушеных грибов,
- 500 г кислой капусты,
- 1 морковь,
- 1 луковица,
- 2 ст. ложки жира,
- 3 ст. ложки томатного пюре,
- 2 ч. ложки муки,
- 4 ч. ложки сметаны,
- перец,
- лавровый лист,
- соль,
- зелень.
Заранее замоченные грибы сварить, промыть, тонко нарезать. Грибной бульон процедить через сложенную вдвое ткань. Кислую капусту положить в кастрюлю, влить немного бульона, добавить жир, томатное пюре и тушить под крышкой примерно 1,5 часа. За 25 минут до готовности добавить нарезанные и поджаренные лук и морковь.
В грибной бульон во время кипения положить тушеную капусту, приготовленные грибы, перец-горошек, лавровый лист, разведенную охлажденным бульоном пассерованную муку, соль и варить еще 7-8 минут.
Подать со сметаной и измельченной зеленью.
КАПУСТА КІСЛАЯ З ГРЫБАМІ
- 50 г сушаных грыбоў,
- 500 г кіслай капусты,
- 1 морква,
- 1 цыбуліна,
- 2 ст. лыжкі тлушчу,
- 3 ст. лыжкі тамату-пюрэ,
- 2 ч. лыжкі мукі,
- 4 ч. лыжкі смятаны,
- перац,
- лаўровы ліст,
- соль,
- зелень.
Загадзя замочаныя грыбы зварыць, прамыць, тонка нарэзаць. Грыбны булён працадзіць праз складзеную ўдвая тканіну. Кіслую капусту пакласці ў рондаль, уліць трошкі булёну, дадаць тлушч, тамат-пюрэ і тушыць пад накрыўкай прыкладна 1,5 гадзіны. За 25 хвілін да гатоўнасці дадаць нарэзаныя і падсмажаныя цыбулю і моркву.
У грыбны булён, які кіпіць, пакласці тушаную капусту, падрыхтаваныя грыбы, перац гарошкам, лаўровы ліст, пасераваную муку, разведзеную ахалоджаным булёнам, соль і варыць яшчэ 7-8 хвілін.
Падаць са смятанай і змельчанай зеленню.