ЗАПЕКАНКА ИЗ КАРТОФЕЛЯ И ГРИБОВ
- 1 кг картофеля,
- 300 г свежих грибов,
- 60 г топленого масла,
- 1,5 стакана молока,
- 2 яйца,
- 1-2 луковицы,
- соль,
- тмин.
Картофель сварить, очистить, нарезать тонкими дольками. Свежие грибы (можно использовать и сушеные) отварить, нарезать соломкой, обжарить вместе с нашинкованным луком, добавить тмин.
В глубокую сковороду, смазанную маслом, выложить слоями картофель и грибы. Верхний и нижний слои должны быть из картофеля. Залить молоком, смешанным с яйцами и солью, запечь в духовке.
Подать «запеканку из картофеля и грибов» на стол.
ЗАПЯКАНКА З БУЛЬБЫ І ГРЫБОЎ
- 1 кг бульбы,
- 300 г свежых грыбоў,
- 60 г топленага масла,
- 1,5 шклянкі малака,
- 2 яйкі,
- 1-2 цыбуліны,
- соль,
- кмен.
Бульбу зварыць, абабраць, нарэзаць тонкімі скрылькамі. Свежыя грыбы (можна выкарыстаць і сушаныя) адварыць, нарэзаць саломкай, абсмажыць разам з нашаткаванай цыбуляй, дадаць кмен.
У глыбокую патэльню, змазаную маслам, выкласці слаямі бульбу і грыбы. Верхні і ніжні слаі павінны быць з бульбы. Заліць малаком, змешаным з яйкамі і соллю, запячы ў духоўцы.
Падаць «запяканку з бульбы i грыбоў» на стол.