КАРТОФЕЛЬ ТУШЕНЫЙ СО СВИНИНОЙ И ЧЕРНОСЛИВОМ
- 1 кг картофеля,
- 300 г свинины,
- 100 г чернослива,
- 1 морковь,
- 1 луковица,
- соль,
- чёрный перец горошком,
- лавровый лист.
Картофель очистить, нарезать большими дольками. Свинину (желательно грудинку) нарезать плоскими кусками, слегка обжарить в жаровне, затем добавить покрошенный лук и нарезанную брусочками морковь и продолжать жарить, пока лук и морковь не подрумянятся. Положить приготовленный картофель, промытый чернослив без косточек, влить воду (так чтобы продукты не были ею скрыты), добавить соль, перец, лавровый лист и тушить в духовке примерно час.
Подать «картофель тушеный со свининой и черносливом» на стол.
БУЛЬБА ТУШАНАЯ СА СВІНІНАЙ І ЧАРНАСЛІВАМ
- 1 кг бульбы,
- 300 г свініны,
- 100 г чарнасліву,
- 1 морква,
- 1 цыбуліна,
- соль,
- чорны перац гарошкам,
- лаўровы ліст.
Бульбу абабраць, нарэзаць вялікімі скрылькамі. Свініну (пажадана грудзінку) нарэзаць плоскімі кавалкамі, злёгку абсмажыць у жароўні, затым дадаць пакрышаную цыбулю і нарэзаную брусочкамі моркву і працягваць смажыць, пакуль цыбуля і морква не падрумяняцца. Пакласці падрыхтаваную бульбу, прамыты чарнасліў без костачак, уліць ваду (але каб прадукты не былі ёю пакрыты), дадаць соль, перац, лаўровы ліст і тушыць у духоўцы прыкладна гадзіну.
Падаць «бульбу тушаную са свiнiнай i чарнаслiвам» на стол.