Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Капуста свежая с яблоками
Главная > Белорусская Кухня > Капуста свежая с яблоками

КАПУСТА СВЕЖАЯ С ЯБЛОКАМИ

  • 500 г говядины,
  • 500 г свежей капусты,
  • 3 картофелины,
  • 1 морковь,
  • 1 корень петрушки,
  • 1 луковица,
  • 2 кислых яблока,
  • 2 помидора,
  • 2 ст. ложки внутреннего свиного сала,
  • 2 ст. ложки сметаны,
  • соль,
  • перец,
  • лавровый лист,
  • укроп.

Сварить мясной бульон. Обжарить на сале измельченные морковь, петрушку, лук, в конце добавить нарезанные дольками помидоры.

В бульон во время кипения положить нашинкованную капусту, нарезанный дольками картофель. Когда картофель станет мягким, добавить обжаренные лук и коренья. За 5 минут до конца приготовления опустить дольки яблок, очищенные от шкурки, положить перец, лавровый лист, соль.

При подаче на стол «капусты свежей с яблоками» заправить сметаной, посыпать мелко порезанным зелёным укропом.

 

КАПУСТА СВЕЖАЯ З ЯБЛЫКАМІ

  • 500 г ялавічыны,
  • 500 г свежай капусты,
  • 3 бульбіны,
  • 1 морква,
  • 1 корань пятрушкі,
  • 1 цыбуліна,
  • 2 кіслыя яблыкі,
  • 2 памідоры,
  • 2 ст. лыжкі здору,
  • 2 ст. лыжкі смятаны,
  • соль,
  • перац,
  • лаўровы ліст,
  • кроп.

Зварыць мясны булён. Абсмажыць на здоры змельчаныя моркву, пятрушку, цыбулю, у канцы дадаць нарэзаныя долькамі памідоры.

У булён, які кіпіць, пакласці нашаткаваную капусту, нарэзаную скрылькамі бульбу. Калі бульба стане мяккай, дадаць абсмажаныя цыбулю і карэнне. За 5 хвілін да канца гатавання апусціць скрылькі яблыкаў, ачышчаных ад скуркі, пакласці перац, лаўровы ліст, соль.

Пры падачы на стол «капусты свежай з яблыкамi» заправіць смятанай, пасыпаць дробна парэзаным зялёным кропам.