ЗАПЕКАНКА ИЗ РЫБЫ
- 500 г рыбы (карп, линь),
- 500 г картофеля,
- 3-4 ст. ложки растительного масла,
- 0,5 стакана сметаны,
- 1 луковица,
- 1 ст. ложка муки,
- соль,
- перец,
- зелень.
Приготовленную рыбу порезать на кусочки, посыпать солью, перцем, обвалять в муке и обжарить на растительном масле с обеих сторон. Помытый картофель сварить, обобрать, измельчить на крупной тёрке. Отдельно обжарить мелко нарезанный лук.
В жаровню, смазанную растительным маслом, положить половину приготовленного картофеля, на неё – кусочки рыбы, посыпать её луком, сверху – снова слой картофеля. Всё полить сметаной и остатком растительного масла. Запекать в духовке 30 минут.
При подаче на стол запеканку из рыбы порезать на кусочки, посыпать мелко нарезанным укропом.
ЗАПЯКАНКА З РЫБЫ
- 500 г рыбы (карп, лінь),
- 500 г бульбы,
- 3-4 ст. лыжкі алею,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- 1 цыбуліна,
- 1 ст. лыжка мукі,
- соль,
- перац,
- зелень.
Падрыхтаваную рыбу парэзаць на кавалкі, пасыпаць соллю, перцам, укачаць у муку і абсмажыць на алеі з абодвух бакоў. Памытую бульбу зварыць, абабраць, змяльчыць на буйной тарцы. Асобна абсмажыць дробна нарэзаную цыбулю.
У жароўню, змазаную алеем, пакласці палову падрыхтаванай бульбы, на яе – кавалкі рыбы, пасыпаць яе цыбуляй, зверху – зноў слой бульбы. Усё паліць смятанай і рэштай алею. Запякаць у духоўцы 30 хвілін.
Пры падачы на стол запяканку з рыбы парэзаць на кавалкі, пасыпаць дробна нарэзаным кропам.