Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Рыба тушеная с яблоками
Главная > Белорусская Кухня > Рыба тушеная с яблоками

РЫБА ТУШЕНАЯ С ЯБЛОКАМИ

  • 600 г рыбы,
  • 5 яблок,
  • 1 луковица,
  • 1 стакан сметаны,
  • 1 ч. ложка жира,
  • соль,
  • перец.

Приготовленную рыбу (карп, треска, камбала и др.) нарезать кусочками, а очищенные от кожуры и серединки яблоки – дольками, лук нашинковать. На сковороду, смазанную жиром, положить кусочки рыбы, на неё – яблоки, сверху – лук, добавить соль, перец, влить небольшое количество воды и потушить под крышкой.

Когда рыба будет готова, вынуть её. Яблоки и лук протереть через дуршлаг, влить сметану и довести до кипения.

Подать рыбу вместе с полученным соусом.

 

РЫБА ТУШАНАЯ З ЯБЛЫКАМІ

  • 600 г рыбы,
  • 5 яблыкаў,
  • 1 цыбуліна,
  • 1 шклянка смятаны,
  • 1 ч. лыжка тлушчу,
  • соль,
  • перац.

Падрыхтаваную рыбу (карп, траска, камбала і інш.) нарэзаць кавалкамі, ачышчаныя ад скуркі і асяродка яблыкі – скрылькамі, цыбулю нашаткаваць. На патэльню, змазаную тлушчам, пакласці кавалкі рыбы, на яе – яблыкі, зверху – цыбулю, дадаць соль, перац, уліць невялікую колькасць вады і патушыць пад накрыўкай.

Калі рыба будзе гатова, выняць яе. Яблыкі і цыбулю працерці праз друшляк, уліць смятану і давесці да кіпення.

Падаць рыбу разам з атрыманым соўсам.

Rambler's Top100