ШЕЙКА ГУСИНАЯ
- 1 гусиная шейка,
- 0,5 стакана гречневой или ячменной крупы,
- 1 гусиная печень,
- 2 ст. ложки жира,
- 1 луковица,
- 1 корень петрушки,
- соль,
- перец,
- лавровый лист.
Шейку подсмолить, очистить, промыть. Приготовить рассыпчатую гречневую или ячменную кашу, перемешать ее с нашинкованным поджаренным луком и кусочками сырой печени, солью и перцем. Полученным фаршем заполнить шейку, зашить с обеих сторон. Положить в горшочек или сотейник, добавить мелко порезанный корень петрушки, лавровый лист, влить немного воды и поставить в духовку. Через 15-20 минут уменьшить огонь до 100° и довести шейку до готовности. Показатель готовности – румяный цвет гусиной шейки.
Подать «шейку гусиную» на стол.
ШЫЙКА ГУСІНАЯ
- 1 гусіная шыйка,
- 0,5 шклянкі грэцкіх або ячных круп,
- 1 гусіная печань,
- 2 ст. лыжкі тлушчу,
- 1 цыбуліна,
- 1 корань пятрушкі,
- соль,
- перац,
- лаўровы ліст.
Шыйку абпаліць, очистить, прамыць. Прыгатаваць рассыпістую грэцкую або ячную кашу, перамяшаць яе з нашаткаванай падсмажанай цыбуляй і кавалачкамі сырой печані, соллю і перцам. Атрыманым фаршам запоўніць шыйку, зашыць з абодвух бакоў. Пакласці ў гаршчок або сатэйнік, дадаць дробна парэзаны корань пятрушкі, лаўровы ліст, уліць трошкі вады і паставіць у духоўку. Праз 15-20 хвілін зменшыць агонь да 100° і давесці шыйку да гатоўнасці. Яе паказчык – румяны колер гусінай шыйкі.
Падаць «шыйку гусіную» на стол.