Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Печень жареная с луком
Главная > Белорусская Кухня > Печень жареная с луком

ПЕЧЕНЬ ЖАРЕНАЯ С ЛУКОМ

  • 500 г говяжьей печени,
  • 4-5 луковиц,
  • 3 ст. ложки муки,
  • 3 ст. ложки топлёного сала,
  • соль.

Печень промыть, снять плёнку, вырезать желчные протоки. Нарезать плоскими кусочками, обвалять их в муке и поджарить. Лук нарезать кружками, обсыпать мукой и также обжарить с обеих сторон.

Подавая на стол, на кусочки печени положить кружки лука.

 

ПЕЧАНЬ СМАЖАНАЯ З ЦЫБУЛЯЙ

  • 500 г ялавічнай печані,
  • 4-5 цыбулін,
  • 3 ст. лыжкі мукі,
  • 3 ст. лыжкі топленага сала,
  • соль.

Печань прамыць, зняць плеўку, выразаць жоўцевыя пратокі. Нарэзаць плоскімі кавалкамі, укачаць іх у муку і падсмажыць. Цыбулю нарэзаць кружкамі, абсыпаць мукой і таксама абсмажыць з абодвух бакоў.

Падаючы на стол, на кавалкі печані пакласці кружкі цыбулі.