Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Ёжики
Главная > Белорусская Кухня > Ёжики

«ЁЖИКИ»

  • 500 г фарша (говяжьего или домашнего),
  • 2 луковицы,
  • 2 ст. ложки риса,
  • 1 ст. ложка жира,
  • 1 яйцо,
  • 2 ст. ложки томатного пюре,
  • 0,5 стакана сметаны,
  • лавровый лист,
  • соль,
  • перец,
  • зелень.

Мясной фарш смешать с промытым рисом, нашинкованным луком, добавить яйцо, соль, перец, хорошо перемешать. Сделать небольшие шарики, обвалять их в муке, слегка обжарить, переложить в жаровню, добавить томатное пюре, сметану, соль, влить бульон или воду и тушить на небольшом огне до готовности риса. В конце тушения положить лавровый лист.

Подать «ёжики» вместе с соусом, в котором они тушились, посыпать мелко нарезанной зеленью укропа или петрушки.

 

«ВОЖЫКІ»

  • 500 г фаршу (ялавічнага ці дамашняга),
  • 2 цыбуліны,
  • 2 ст. лыжкі рысу,
  • 1 ст. лыжка тлушчу,
  • 1 яйка,
  • 2 ст. лыжкі тамату-пюрэ,
  • 0,5 шклянкі смятаны,
  • лаўровы ліст,
  • соль,
  • перац,
  • зелень.

Мясны фарш смешать з прамытым рысам, нашаткаванай цыбуляй, дадаць яйка, соль, перац, добра перамяшаць. Сфармаваць невялікія шарыкі, укачаць іх у муку, злёгку абсмажыць, перакласці ў жароўню, дадаць тамат-пюрэ, смятану, соль, уліць булён або ваду і тушыць на невялікім агні да гатоўнасці рысу. У канцы тушэння пакласці лаўровы ліст.

Падаць «вожыкі» разам з соўсам, у якім яны тушыліся, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню кропу або пятрушкі.

Rambler's Top100