|
|
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
|
|
|
|
|
«ЁЖИКИ»
- 500 г фарша (говяжьего или домашнего),
- 2 луковицы,
- 2 ст. ложки риса,
- 1 ст. ложка жира,
- 1 яйцо,
- 2 ст. ложки томатного пюре,
- 0,5 стакана сметаны,
- лавровый лист,
- соль,
- перец,
- зелень.
Мясной фарш смешать с промытым рисом, нашинкованным луком, добавить яйцо, соль, перец, хорошо перемешать. Сделать небольшие шарики, обвалять их в муке, слегка обжарить, переложить в жаровню, добавить томатное пюре, сметану, соль, влить бульон или воду и тушить на небольшом огне до готовности риса. В конце тушения положить лавровый лист.
Подать «ёжики» вместе с соусом, в котором они тушились, посыпать мелко нарезанной зеленью укропа или петрушки.
«ВОЖЫКІ»
- 500 г фаршу (ялавічнага ці дамашняга),
- 2 цыбуліны,
- 2 ст. лыжкі рысу,
- 1 ст. лыжка тлушчу,
- 1 яйка,
- 2 ст. лыжкі тамату-пюрэ,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- лаўровы ліст,
- соль,
- перац,
- зелень.
Мясны фарш смешать з прамытым рысам, нашаткаванай цыбуляй, дадаць яйка, соль, перац, добра перамяшаць. Сфармаваць невялікія шарыкі, укачаць іх у муку, злёгку абсмажыць, перакласці ў жароўню, дадаць тамат-пюрэ, смятану, соль, уліць булён або ваду і тушыць на невялікім агні да гатоўнасці рысу. У канцы тушэння пакласці лаўровы ліст.
Падаць «вожыкі» разам з соўсам, у якім яны тушыліся, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню кропу або пятрушкі.
|
|
|