ЗРАЗЫ С ПЕЧЕНЬЮ
- 500 г говядины (мякоть),
- 3 луковицы,
- 200 г печени,
- 40 г сала,
- 2 яйца,
- 1,5 ст. ложки сливочного масла,
- соль,
- перец.
Мясо промыть, удалить плёнки, пропустить через мясорубку, добавить слегка обжаренный покрошенный лук, соль, перец, яйцо, хорошо перемешать.
Печень и сало нарезать небольшими кубиками, обжарить, смешать с мелко нарезанным пассерованным луком, порубленным вареным яйцом, солью. Из мясного фарша сделать кружки, на середину каждого положить приготовленную печень, слепить зразы.
Выложить их на сковороду, смазанную маслом, и запечь в духовке.
При подаче на стол полить «зразы с печенью» растопленным маслом.
ЗРАЗЫ З ПЕЧАННЮ
- 500 г ялавічыны (мякаць),
- 3 цыбуліны,
- 200 г печані,
- 40 г сала,
- 2 яйкі,
- 1,5 ст. лыжкі сметанковага масла,
- соль,
- перац.
Мяса прамыць, выдаліць плеўкі, прапусціць праз мясарубку, дадаць злёгку абсмажаную пакрышаную цыбуліну, соль, перац, убіць яйка, добра перамяшаць.
Печань і сала нарэзаць невялікімі кубікамі, абсмажыць, змяшаць з дробна нарэзанай пасераванай цыбуляй, пасечаным вараным яйкам, соллю. З мяснога фаршу зрабіць кружкі, на сярэдзіну кожнага пакласці падрыхтаваную печань, сфармаваць зразы.
Выкласці іх на патэльню, змазаную маслам, і запячы ў духоўцы.
Пры падачы на стол паліць зразы распушчаным маслам.