Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Зразы с печенью
Главная > Белорусская Кухня > Зразы с печенью

ЗРАЗЫ С ПЕЧЕНЬЮ

  • 500 г говядины (мякоть),
  • 3 луковицы,
  • 200 г печени,
  • 40 г сала,
  • 2 яйца,
  • 1,5 ст. ложки сливочного масла,
  • соль,
  • перец.

Мясо промыть, удалить плёнки, пропустить через мясорубку, добавить слегка обжаренный покрошенный лук, соль, перец, яйцо, хорошо перемешать.

Печень и сало нарезать небольшими кубиками, обжарить, смешать с мелко нарезанным пассерованным луком, порубленным вареным яйцом, солью. Из мясного фарша сделать кружки, на середину каждого положить приготовленную печень, слепить зразы.

Выложить их на сковороду, смазанную маслом, и запечь в духовке.

При подаче на стол полить «зразы с печенью» растопленным маслом.

 

ЗРАЗЫ З ПЕЧАННЮ

  • 500 г ялавічыны (мякаць),
  • 3 цыбуліны,
  • 200 г печані,
  • 40 г сала,
  • 2 яйкі,
  • 1,5 ст. лыжкі сметанковага масла,
  • соль,
  • перац.

Мяса прамыць, выдаліць плеўкі, прапусціць праз мясарубку, дадаць злёгку абсмажаную пакрышаную цыбуліну, соль, перац, убіць яйка, добра перамяшаць.

Печань і сала нарэзаць невялікімі кубікамі, абсмажыць, змяшаць з дробна нарэзанай пасераванай цыбуляй, пасечаным вараным яйкам, соллю. З мяснога фаршу зрабіць кружкі, на сярэдзіну кожнага пакласці падрыхтаваную печань, сфармаваць зразы.

Выкласці іх на патэльню, змазаную маслам, і запячы ў духоўцы.

Пры падачы на стол паліць зразы распушчаным маслам.

Rambler's Top100