КОТЛЕТА «БЕЛОВЕЖСКАЯ»
- 500 г свинины (корейки),
- 60 г шинки,
- 80 г зелёного горошка,
- 3 ст. ложки сухарей,
- 3 ст. ложки топленого масла,
- 2 яйца,
- 1 луковица,
- 1 ст. ложка муки,
- соль.
Свиную корейку (с косточкой) нарезать кусочками так, чтобы каждый был с косточкой. Мясо отбить, косточку зачистить.
Приготовить фарш: обжарить покрошенный лук и нарезанную кубиками шинку, добавить зеленый горошек, муку, соль, перемешать и всё вместе слегка потушить. Чтобы масса не была слишком густой, развести ее бульоном или кипячёной водой.
На приготовленные кусочки корейки положить фарш, скрутить в виде колбасок, смочить в яйце, обвалять в сухарях, затем снова смочить в яйце и снова обвалять в сухарях. Обжарить в топленом масле и поставить на 10-15 минут в нагретую духовку.
Подать котлету «Беловежскую» к столу.
КАТЛЕТА «БЕЛАВЕЖСКАЯ»
- 500 г свініны (карэйкі),
- 60 г шынкі,
- 80 г зялёнага гарошку,
- 3 ст. лыжкі сухароў,
- 3 ст. лыжкі топленага масла,
- 2 яйкі,
- 1 цыбуліна,
- 1 ст. лыжка мукі,
- соль.
Свіную карэйку (з косткай) нарэзаць кавалкамі так, каб кожны быў з костачкай. Мяса адбіць, костачку зачысціць.
Прыгатаваць фарш: абсмажыць пакрышаную цыбулю і нарэзаную кубікамі шынку, дадаць зялёны гарошак, муку, соль, перамяшаць і ўсё разам злёгку патушыць. Каб маса не была занадта густой, развесці яе булёнам або гатаванай вадой.
На падрыхтаваныя кавалкі карэйкі пакласці фарш, скруціць у выглядзе каўбаскі, змачыць у яйку, укачаць у сухары, затым зноў змачыць у яйку і зноў укачаць у сухары. Абсмажыць у топленым масле і паставіць на 10-15 хвілін у нагрэтую духоўку.