Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Поросятина отварная
Главная > Белорусская Кухня > Поросятина отварная

ПОРОСЯТИНА ОТВАРНАЯ

  • 800 г поросятины,
  • 1 морковь,
  • 1 корень петрушки,
  • 1 луковица,
  • 2 ч. ложки муки,
  • 3 ст. ложки сметаны,
  • соль,
  • перец,
  • лавровый лист.

Мясо целым куском положить в подсоленную воду во время кипения (около 1 л), добавить морковь, корень петрушки, лук и варить на слабом огне полчаса. Затем положить в кастрюлю перец-горошек, лавровый лист и довести мясо до готовности.

Мясо вынуть, отвар процедить, добавить в него пассерованную муку, разведенную охлажденным отваром, прокипятить, влить сметану, прогреть. Этим соусом полить нарезанную кусочками поросятину.

Подать «поросятину отварную» с солеными огурцами или помидорами.

 

ПАРАСЯЦІНА АДВАРНАЯ

  • 800 г парасяціны,
  • 1 морква,
  • 1 корань пятрушкі,
  • 1 цыбуля,
  • 2 ч. лыжкі мукі,
  • 3 ст. лыжкі смятаны,
  • соль,
  • перац,
  • лаўровы ліст.

Мяса цэлым кавалкам пакласці ў падсоленую ваду, якая кіпіць (каля 1 л), дадаць моркву, корань пятрушкі, цыбулю і варыць на слабым агні паўгадзіны. Затым пакласці ў рондаль перац гарошкам, лаўровы ліст і давесці мяса да гатоўнасці.

Мяса выняць, адвар працадзіць, дадаць у яго пасераваную муку, разведзеную ахалоджаным адварам, пракіпяціць, уліць смятану, прагрэць. Гэтым соўсам паліць нарэзаную кавалкамі парасяціну.

Падаць з салёнымі агуркамі або памідорамі.

Rambler's Top100