Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Свинина с яблоками
Главная > Белорусская Кухня > Свинина с яблоками

СВИНИНА С ЯБЛОКАМИ

  • 800 г свинины (мякоть),
  • 300 г яблок,
  • 1-2 луковицы,
  • 50 г топленого сала,
  • соль,
  • тмин,
  • сахар.

Свинину (целым куском) натереть солью, щепоткой сахара, смазать топленым салом, положить в жаровню и поставить в горячую духовку. Когда мясо подрумянится, посыпать его тмином, обложить кусочками очищенных яблок и кружками лука. Тушить всё вместе, добавляя по мере испарения сока воду, до готовности мяса.

При подаче «свинины с яблоками» на стол нарезать мясо поперек волокон, обложить кусочками яблок.

 

СВІНІНА З ЯБЛЫКАМІ

  • 800 г свініны (мякаць),
  • 300 г яблыкаў,
  • 1-2 цыбуліны,
  • 50 г топленага сала,
  • соль,
  • кмен,
  • цукар.

Свініну (цэлым кавалкам) нацерці соллю, дробкай цукру, змазаць топленым салам, пакласці ў жароўню і паставіць у гарачую духоўку. Калі мяса зарумяніцца, пасыпаць яго кменам, абкласці кавалкамі ачышчаных яблыкаў і кружкамі цыбулі. Тушыць разам, дадаючы па меры выпарэння соку ваду, да гатоўнасці мяса.

Пры падачы на стол нарэзаць мяса ўпоперак валокнаў, абкласці кавалкамі яблыкаў.