СВИНИНА С ЯБЛОКАМИ
- 800 г свинины (мякоть),
- 300 г яблок,
- 1-2 луковицы,
- 50 г топленого сала,
- соль,
- тмин,
- сахар.
Свинину (целым куском) натереть солью, щепоткой сахара, смазать топленым салом, положить в жаровню и поставить в горячую духовку. Когда мясо подрумянится, посыпать его тмином, обложить кусочками очищенных яблок и кружками лука. Тушить всё вместе, добавляя по мере испарения сока воду, до готовности мяса.
При подаче «свинины с яблоками» на стол нарезать мясо поперек волокон, обложить кусочками яблок.
СВІНІНА З ЯБЛЫКАМІ
- 800 г свініны (мякаць),
- 300 г яблыкаў,
- 1-2 цыбуліны,
- 50 г топленага сала,
- соль,
- кмен,
- цукар.
Свініну (цэлым кавалкам) нацерці соллю, дробкай цукру, змазаць топленым салам, пакласці ў жароўню і паставіць у гарачую духоўку. Калі мяса зарумяніцца, пасыпаць яго кменам, абкласці кавалкамі ачышчаных яблыкаў і кружкамі цыбулі. Тушыць разам, дадаючы па меры выпарэння соку ваду, да гатоўнасці мяса.
Пры падачы на стол нарэзаць мяса ўпоперак валокнаў, абкласці кавалкамі яблыкаў.