ПОХЛЁБКА БЕЛОРУССКАЯ
- 50 г ржаного хлеба,
- 25 г сушеных грибов,
- 1 морковь,
- 1 луковица,
- 1 ст. ложка жира,
- 1 ч. ложки томатного пюре
- 1,2 л мясного бульона,
- 0,5 стакан сметаны,
- соль.
Заранее замоченные грибы отварить, бульон процедить через сложенную вдвое ткань, грибы нашинковать. Ржаной хлеб нарезать ломтиками, подсушить в духовке, измельчить, залить небольшим количеством горячего бульона, накрыть, подождать, пока остынет. После этого хлебную массу протереть через сито, смешать с остатком мясного бульона, влить грибной отвар.
Обжарить на жире мелко порезанные морковь и лук вместе с томатным пюре, положить в бульон, когда закипит. Добавить приготовленные грибы, соль, варить 7-10 минут.
Подать похлёбку со сметаной.
ПОЛІЎКА БЕЛАРУСКАЯ
- 50 г жытняга хлеба,
- 25 г сушаных грыбоў,
- 1 морква,
- 1 цыбуліна,
- 1 ст. лыжка тлушчу,
- 1 ч. лыжка тамату-пюрэ,
- 1,2 л мяснога булёну,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- соль.
Загадзя замочаныя грыбы адварыць, булён працадзіць праз складзеную ўдвая тканіну, грыбы нашаткаваць. Жытні хлеб нарэзаць лустачкамі, падсушыць у духоўцы, змяльчыць, заліць невялікай колькасцю гарачага булёну, накрыць, пачакаць, пакуль астыне. Пасля гэтага хлебную масу працерці праз сіта, змяшаць з рэштай мяснога булёну, уліць грыбны адвар.
Абсмажыць на тлушчы дробна парэзаныя моркву і цыбулю разам з таматам-пюрэ, пакласці ў булён, які кіпіць. Дадаць падрыхтаваныя грыбы, соль, варыць 7-10 хвілін.
Падаць поліўку са смятанай.