Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Похлёбка белорусская
Главная > Белорусская Кухня > Похлёбка белорусская

ПОХЛЁБКА БЕЛОРУССКАЯ

  • 50 г ржаного хлеба,
  • 25 г сушеных грибов,
  • 1 морковь,
  • 1 луковица,
  • 1 ст. ложка жира,
  • 1 ч. ложки томатного пюре
  • 1,2 л мясного бульона,
  • 0,5 стакан сметаны,
  • соль.

Заранее замоченные грибы отварить, бульон процедить через сложенную вдвое ткань, грибы нашинковать. Ржаной хлеб нарезать ломтиками, подсушить в духовке, измельчить, залить небольшим количеством горячего бульона, накрыть, подождать, пока остынет. После этого хлебную массу протереть через сито, смешать с остатком мясного бульона, влить грибной отвар.

Обжарить на жире мелко порезанные морковь и лук вместе с томатным пюре, положить в бульон, когда закипит. Добавить приготовленные грибы, соль, варить 7-10 минут.

Подать похлёбку со сметаной.

 

ПОЛІЎКА БЕЛАРУСКАЯ

  • 50 г жытняга хлеба,
  • 25 г сушаных грыбоў,
  • 1 морква,
  • 1 цыбуліна,
  • 1 ст. лыжка тлушчу,
  • 1 ч. лыжка тамату-пюрэ,
  • 1,2 л мяснога булёну,
  • 0,5 шклянкі смятаны,
  • соль.

Загадзя замочаныя грыбы адварыць, булён працадзіць праз складзеную ўдвая тканіну, грыбы нашаткаваць. Жытні хлеб нарэзаць лустачкамі, падсушыць у духоўцы, змяльчыць, заліць невялікай колькасцю гарачага булёну, накрыць, пачакаць, пакуль астыне. Пасля гэтага хлебную масу працерці праз сіта, змяшаць з рэштай мяснога булёну, уліць грыбны адвар.

Абсмажыць на тлушчы дробна парэзаныя моркву і цыбулю разам з таматам-пюрэ, пакласці ў булён, які кіпіць. Дадаць падрыхтаваныя грыбы, соль, варыць 7-10 хвілін.

Падаць поліўку са смятанай.