Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Капуста старобелорусская
Главная > Белорусская Кухня > Капуста старобелорусская

КАПУСТА СТАРОБЕЛОРУССКАЯ

  • 500 г кислой капусты,
  • 40 г сушеных грибов,
  • 2 луковицы,
  • 1 морковь,
  • 1 ст. ложка муки,
  • 2 ст. ложки жира,
  • 1 ч. ложка сахара,
  • 2 ст. ложки повидла,
  • 3-4 ягоды можжевельника,
  • соль.

Заранее замоченные грибы сварить, бульон процедить, грибы нашинковать. Кислую капусту потушить с жиром, в конце добавить измельченные и обжаренные морковь и лук.

В грибной бульон положить тушеную с овощами капусту, варить примерно полчаса, добавить подготовленные грибы, повидло, заправить пассерованной мукой, сахаром, солью, положить ягоды можжевельника и довести до готовности.

 

КАПУСТА СТАРАБЕЛАРУСКАЯ

  • 500 г кіслай капусты,
  • 40 г сушаных грыбоў,
  • 2 цыбуліны,
  • 1 морква,
  • 1 ст. лыжка мукі,
  • 2 ст. лыжкі тлушчу,
  • 1 ч. лыжка цукру,
  • 2 ст. лыжкі павідла,
  • 3-4 ягады ядлоўцу,
  • соль.

Загадзя замочаныя грыбы зварыць, булён працадзіць, грыбы нашаткаваць. Кіслую капусту патушыць з тлушчам, у канцы дадаць змельчаныя і абсмажаныя моркву і цыбулю.

У грыбны булён пакласці тушаную з агароднінай капусту, варыць прыкладна паўгадзіны, дадаць падрыхтаваныя грыбы, павідла, заправіць пасераванай мукой, цукрам, соллю, пакласці ягады ядлоўцу і давесці да гатоўнасці.